5 правил, яких дотримуються усі жінки старші 50 і вони їх старять

Багато модних правил ми засвоїли з дитинства або з юності. І деякі жінки продовжують слідувати їм, не помічаючи того, що вони втратили актуальність. І, дотримуючись застарілих правил, ми самі себе старимо.

Коли сучасні п’ятдесятирічні були ще зовсім юними дівчатами, мами вселяли їм, що сумочку потрібно підбирати під колір взуття, тільки в цьому випадку образ вважався елегантним. Ще краще, якщо в комплект до взуття та сумки підбирався шкіряний ремінь того ж кольору або, наприклад, шкіряні рукавички. Поєднання, наприклад, синіх туфель і зеленої сумки вважалося верхом несмаку.

І це переконання настільки міцно вкорінилося в багатьох дорослих жінок, що їм і зараз складно від нього відмовитися. А тим часом однакова сумка та туфлі – це дуже старомодно. А все старомодне, як відомо, старить.

Комплекти прикрас та аксесуарів

Прагнення носити речі комплектами також прийшло з часів юності сучасних п’ятдесятирічних. У ті часи особливим шиком вважалося вдягнути повний комплект прикрас – кольє, браслет, сережки, каблучки. Мало того, і зараз подібні гарнітури біжутерії продаються, тому жінкам буває складно визнати, що носити прикраси комплектом не варто.

Те саме можна сказати про комплекти аксесуарів, наприклад, якщо ви купили набір, що складається з шарфа, шапки та рукавичок, то намагайтеся комбінувати елементи комплекту з іншими варіантами аксесуарів.

Жінкам після 50 років не можна носити яскраве та світле

Дуже шкідливе переконання, якого часто дотримуються наші жінки. Темні тони, особливо розташовані біля обличчя, здатні виділити і підкреслити недоліки шкіри, які з’являються з віком. Особливо «підступні» чорний, болотно-зелений, темно-фіолетовий. Ці кольори потрібно намагатися відсувати від обличчя. Тобто чорні штани – це добре, а ось чорна водолазка – це не найкращий вибір.

А ось світлі тони, навпаки, добре освіжають і омолоджують. Щодо яскравих відтінків, то тут все дуже індивідуально. Вибирати потрібно те, що вам іде. Або використовувати яскраві тони як невеликі акценти в образі.

Твідовий костюм – це верх елегантності

Навряд чи хтось заперечуватиме це твердження. Костюм або строга сукня з твіду – це дійсно елегантний одяг. Більше того, це класика, яка навряд чи колись вийде із моди. Однак, чим старша жінка, тим акуратніше потрібно носити твід. Цей матеріал, як інші текстурні тканини, здатні візуально зістарити дорослу жінку.

Як бути? Відмовлятися від твіду, оксамиту чи вельвету, звичайно ж не варто, просто намагайтеся відсунути їх від обличчя. Або поєднуйте з денімом, цей матеріал, навпаки, відрізняється властивостями, що «омолоджують».

Кросівки лише зі спортивними штанами

Ще відносно нещодавно це правило вважалося незабутнім. І коли з’явилися рекомендації одягати кросівки з сукнями або класичними штанами, багато дорослих жінок сприйняли це в багнети. Це ж цілковите неподобство: романтична сукня у поєднанні зі спортивним взуттям.

Але коли молодь масово підхопила цей тренд, виявилося, що такі поєднання виглядають цілком привабливо. А спробувавши носити зручне спортивне взуття з одягом різних стилів, дуже багато жінок у віці 50+ стали найгарячими шанувальницями тренду.