Звички в повсякденній поведінці, які всіх дратують

Практично в кожної людини є  звички – паразити, які з нами вже багато років. У своїй повсякденній поведінці ми їх практично, зате їх завжди помічають інші. Від таких звичок буває дуже важко позбутися.

Для того, щоб перевірити себе на наявність таких шкідливих звичок, нам слід  подивитися на себе зі сторони. Ми  наводимо для вас 10 шкідливих звичок, які відразу впадають в очі вашому оточенню та дратують всіх навколо.

 

1. Невсидливість на місці

Чи не сидиться на місці тому, хто чим-небудь схвильований, або не впевнений в собі. Якщо ви перебуваєте у напруженому стані, не варто це показувати оточуючим. Краще створити ілюзію впевненості в собі та спробувати сидіти спокійно. Психологи попереджають: така манера поведінки змушує співрозмовника відчувати себе незатишно.

 

2. Волосся
Постійно поправляти волосся, накручувати його пальцем, або нервово смикати – не найкраща думка. Такі дії проводяться неусвідомлено і варто бути особливо уважними, щоб зупиняти себе кожного разу, як захочеться знову доторкнутися до волосся без особливої ​​на те причини.

 

3. Схрещування рук
Коли людина замкнута, вона не знає, куди подіти руки, а тому механічно схрещує їх. Мало того: в цей момент вона сутулиться, створюючи закриту позу. Таке положення тіла – це додаткова дистанція між співрозмовниками. Психологами доведено, що люди в процесі спілкування повинні бачити руки й долоні один одного, щоб між ними виникла довіра.

 

4. Надмірна жестикуляція
Все добре в міру. Повна статичність, звичайно, не вітається, але переборщувати з жестикуляцією теж нерозумно. Ми не в античному театрі. Ідеально, якщо жести відповідають сказаному, а не збивають з пантелику. Для більшої довіри рекомендується зловити стиль співрозмовника і спробувати трохи синхронізувати манери й вираз обличчя. Тільки робити це треба тонко і непомітно.

5. Човгання ногами
Ця звичка дуже дратує. Ставлення відразу змінюється гіршу сторону. Адже хода сильно впливає на презентабельність людини. Звук човгання ніг вбиває будь-яку повагу і породжує ряд питань про виховання людини.

 

6. Байдужий вираз обличчя
У будь-якій ситуації така особа ототожнюється з замкнутістю, навіть якщо це не так. Під час діалогу з будь-ким не потрібно соромитися висловлювати свої емоції. Посмішка – найкраще рішення. На щиру посмішку співрозмовник відповість тим же.

 

7. Неуважність
Через цю звичку люди часто втрачають один одного і потім дивуються, чому так вийшло. Кому приємно розмовляти з тим, хто постійно неуважний і не слухає вас після перших двох реплік? Проблеми з концентрацією можуть прийняти за байдужість, так що слід бути обережнішими.

 

8. Сутулість
Як би з голочки не була людина одягнений, яка б модна зачіска у неї не була, сутулість псує весь ефект. Потрібно пам’ятати про це щохвилини та контролювати поставу, поки це не перейде у звичку.

 

9. Відсутність зорового контакту
Це – все одно, що не слухати. Співрозмовник, час від часу, повинен переконуватися, що його розмова заслуговує на увагу. Очі в очі – найкраща запорука довіри. Однак, тут теж краще знати міру. Занадто пильний погляд може викликати питання.

 

10. Неприродність
Завжди буває помітно, коли людина не поводиться відповідно до своїх емоцій. Емоційний посил передається сильніше, ніж ми думаємо, тому чим старанніше ми його приховуємо, тим кумедніше виглядаємо. Іноді краще не вдаватися до завченого красномовства, а просто промовчати.
джерело